Kom je energie en vitaliteit tekort? Ben je het jojo-effect zat? Kom je energie en vitaliteit tekort? Stap voor stap je doel bereiken! Bewust leven, echt eten en genieten! Een nieuw begin van een vitale levensstijl! Intensieve persoonlijke begeleiding! Je leven weer in balans! Terug naar puur gezond eten! Kom je energie en vitaliteit tekort?

Meest gestelde vragen

Voor wie is de begeleiding van een gewichtsconsulent bedoeld?
De begeleiding is voor mensen met onder- of overgewicht vanaf 18 jaar. Is er sprake van een gezondheidsprobleem zoals extreme obesitas of diabetes, dan verwijs ik je door naar een diëtist.
Kan ik ook terecht als ik graag wil aankomen?
Ja, samen kunnen we naar het voedingspatroon kijken. Wellicht is de energiebalans niet in de juiste balans waardoor aankomen niet lukt. Omdat het percentage mensen dat wil afvallen hoger ligt, is veel van de informatie op mijn website gebaseerd op mensen die willen afvallen. Mensen die willen aankomen zijn net zo welkom.
Is het mogelijk tijdens de consulten iemand mee te nemen?
Als je je daardoor beter op je gemak voelt: doen! Sommige cliënten willen meer begrip van hun partner tijdens het afvallen. De partner betrekken bij de consulten, kan een goed begin zijn. Kleine kinderen mag je ook meenemen tijdens de consulten, er is speelgoed aanwezig.
Is er een minimaal aantal consulten dat ik moet afnemen?
Nee, we gaan net zo lang door tot je zelf wilt stoppen. Dit kan al na twee keer zijn of na tien keer. Hier is geen minimum of maximum aan verbonden.
Worden de consulten door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland waardoor de meeste zorgverzekeraars mijn consulten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover kijk je op de pagina vergoedingen.
Is er een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Iedereen is welkom in mijn praktijk. Ook zullen zorgverzekeraars mijn consulten vergoeden zonder verwijzing.
Ik ben slecht ter been. Is een thuisbezoek ook mogelijk?
Een bezoek bij je thuis behoort tot de mogelijkheden. Woon je verder dan vijf kilometer? Dan reken ik een toeslag van 50 cent per kilometer. Je hoeft niet per se slecht ter been te zijn om van een thuisbezoek gebruik te maken. Heb je weinig tijd of ben je tijdens weegmomenten liever in je eigen vertrouwde omgeving? Dan bezoek ik je op je huisadres.
Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?
Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met een gewichtsprobleem te begeleiden, te coachen en voedingsadvies te geven. Bij de meeste mensen is het advies van een gewichtsconsulent toereikend voor hun gewichtsprobleem. Bij medische problemen zal de gewichtsconsulent je doorverwijzen naar de diëtist.
Wat is het gevaar van te snel afvallen?
Als je te snel afvalt, komt het lichaam in de overlevingsstand. Dit betekent dat de stofwisseling op een laag pitje gaat functioneren. Spierweefsel kan worden afgebroken, omdat spierweefsel meer verbruikt dan vetweefsel. Wanneer je weer overschakelt op een normaal eetpatroon zal het lichaam minder energie verbranden, doordat spiermassa en metabolisme sterk zijn afgenomen. Daardoor zul je in gewicht toenemen. (Het jojo-effect)
Hoe verlies ik buikvet?
Helaas bestaat er geen slimme truc om plaatselijk vet te verbranden. Er is geen training die specifiek je buikvet te lijf gaat. Als je afvalt, gaat dit geleidelijk over je hele lichaam. Als het vet rond je middel verdwijnt, kun je wel gaan trainen om je buikspieren zichtbaarder te maken. En nog een enorme opbrengst: hoe minder buikvet, hoe kleiner het risico op ernstige chronische ziekten.
Hoe kan het dat ik juist zwaarder word nu ik sport?
Als je gaat sporten is de kans groot dat je in het begin zwaarder wordt. Veel mensen laten zich hierdoor ontmoedigen, terwijl het juist laat zien dat je resultaat boekt. Je bouwt namelijk spiermassa op en dit weegt meer dan vet. Als je bent gaan sporten en niet meer bent gaan eten, kun je ervan uitgaan dat spiermassa die extra kilo’s veroorzaakt. En dat is ‘gezond gewicht’.
Kan ik ter plekke na een consult pinnen/contant betalen?
Pinnen is helaas niet mogelijk in de praktijk. Een contante betaling is mogelijk, maar het heeft de voorkeur het bedrag over te maken.