1200 x 600 - Voeding & gewicht

Voeding en gewicht

Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. In mijn praktijk werk ik niet met maaltijdvervangers – ik ga je leren andere keuzes te maken, zodat je hier de rest van je leven baat bij hebt. Door middel van coachingsopdrachten krijg je inzicht in je knelpunten, maar ook in je sterke kanten. Tijdens de consulten word je ook gemeten en gewogen. Ik meet je middelomtrek, je gewicht en je BMI wordt bepaald.
Ik meet ook het lichaamsvetpercentage en het visceraal vet (het vet rondom de organen).

Tijdens de begeleiding word je gevoed met inspiratie, lekkere recepten, goede tips, zelfinzicht en een duidelijk stappenplan op het gebied van voeding en beweging. Je persoonlijke plan voor het afvallen.

In kleine stapjes zorg je voor een effectieve verandering. Hierdoor sla je een nieuwe weg in en is het mogelijk om die blijvende verandering te realiseren!  Je hoeft dit niet alleen te doen, samen gaan we aan de slag!

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis (telefonisch of in mijn praktijk). De duur van dit gesprek is ongeveer 15 minuten. Het is de bedoeling om direct na het kennismakingsgesprek een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit is niet verplicht. Heb je geen behoefte aan een kennismakingsgesprek? Dat kan natuurlijk ook, dan kunnen we direct een afspraak maken voor het intake gesprek. 

Tijdens het intakegesprek vraag ik je naar je huidige leef- en beweegpatroon en krijg ik een eerste indruk van je voedingspatroon. Ook meet ik je gewicht, je lengte, je taille-omtrek en je vetpercentage (uitkleden niet nodig). Samen stemmen we jouw persoonlijke doel(en) af. Je krijgt een voedingsdagboek mee naar huis, dat de basis vormt voor mijn voedingsadvies. Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten.

Na een grondige analyse van je voedingsdagboeken, beweegpatroon en meetgegevens bereken ik jouw persoonlijke energiebehoefte en voedingsplan. Op basis hiervan krijg je in dit gesprek een gedegen voedingsadvies, beweegadvies en voorbeeldmenu. Hiermee gaan we in de daarop volgende periode aan de slag. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

In de motiverende sessies die volgen op het voedingsadvies word je je steeds bewuster van je huidige eet- en beweegpatroon. Je leert goede keuzes te maken en gezond te variëren volgens de Richtlijnen Goede Voeding, met als uiteindelijke doel dat de gezonde keuzes een automatisme worden en jij je gewenste gewicht bereikt. Jíj bepaalt hoe lang ik je daarin mag coachen.
Je krijgt informatie over onder meer gezonde voeding, koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen, het lezen van etiketten, bereidingsmethoden, variatiemogelijkheden, tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan en vakanties. Naast voeding komen ook onderwerpen als beweging en stressreductie aan bod. De duur van een vervolgconsult is ongeveer 30 minuten.

Wanneer het streefgewicht en juiste eetpatroon zijn bereikt, bestaat de mogelijkheid om een vervolgafspraak in te plannen als ondersteuning voor het behoud van je gewicht en ter ondersteuning van je aangeleerde eet- en leefpatroon. Deze weegmomenten zijn bedoeld als een extra steuntje na het afvallen. Tijdens een weegmoment word je uiteraard gewogen en gemeten. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Chat openen