Tjap Tjoi

De lekkerste Puur Gezonde Tjap Tjoi maak je gewoon zelf. Natuurlijk zonder zakjes en pakjes! Dit gerecht smaakt op z’n lekkerst als de groenten nog knapperig zijn.

Ingrediënten:

  • 300 gram Chinese kool of paksoi
  • 500 gram groenten, bv broccoli, paprika, wortel, tauge
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels sherry
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel maizena
  • verse koriander

Snij de groenten in stukken. Snij de teentjes knoflook fijn en rasp de gember. Maar de peper schoon en snij deze fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, peper en gember 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend iets bruin. Voeg de groenten toe. zorg dat je eerst de groenten toevoegt die een wat lagere kooktijd hebben. Roerbak alles totdat de kip gaar is en de groenten knapperig. Taugé en paksoi het laatste toevoegen. Meng 3 eetlepels sherry met 1 theelepel bruine suiker, 1 eetl. limoen en 2 eetlepels ketjap en 1/2 eetlepel maizena. Schep het mengsel door de Tjap Tjoi en verhit nog even mee tot het geheel bindt. Bestrooien met verse koriander. Lekker met rijst.

Chat openen