Kom je energie en vitaliteit tekort? Ben je het jojo-effect zat? Kom je energie en vitaliteit tekort? Stap voor stap je doel bereiken! Bewust leven, echt eten en genieten! Een nieuw begin van een vitale levensstijl! Intensieve persoonlijke begeleiding! Je leven weer in balans! Terug naar puur gezond eten! Kom je energie en vitaliteit tekort?

Start before you are ready!

Oftewel begin voordat je klaar bent!

Weer een mooi thema om mee te werken deze week in mijn praktijk.

En eerlijk is eerlijk, dat is soms best lastig. Daar weet ik alles van. Ik wil me altijd graag heel goed voorbereiden en dan begin je juist niet voordat je klaar bent… En dat is precies de reden om het toch te doen! Beginnen voordat je klaar bent, zorgt er namelijk voor dat je gewoon begint. En dat je niet eindeloos blijft uitstellen, omdat het niet perfect is…of te veel nadenkt wat er fout kan gaan.

Verreweg het merendeel van plannen, dromen en doelen die mensen hebben, worden niet uitgevoerd omdat je geen actie onderneemt of omdat je vindt dat de tijd of omstandigheden nog niet perfect genoeg zijn. Er wordt weleens gezegd dat het kerkhof de rijkste plek is op de wereld als het gaat om (niet uitgevoerde) ideeën, dromen en plannen.

Mijn ervaring is vertrouwen komt pas achteraf als je de stap hebt genomen.

Begin gewoon. Wacht niet af tot het juiste moment. Dan kan je namelijk lang wachten, want ‘het juiste moment’ bestaat niet. Je moet dit moment zelf creëren door te beginnen. Belangrijk is wel dat je met een kleine stap begint en elke dag iets doet aan je droom of doel. Dat kunnen kleine dingen zijn. Groot genoeg om vooruit te komen en klein genoeg om er geen stress van te krijgen.

Wanneer je werkelijk je eerste stap zet,  dan komt een enorme positieve stroom van energie vrij. Iedereen beschikt over die energie en waarschijnlijk maak je er nu ook al gebruik van. Alleen wend je die energie nu aan om andermans dromen en ideeën waar te maken.
Als je je droom toelaat in je leven, zullen er mooie dingen op je pad komen.

Misschien struikel je een keer onderweg, maar ook dat hoort er allemaal bij. De weg naar succes is nooit zonder falen. Accepteer dat er dingen misgaan en dat het niet perfect is. Van al je fouten zul je leren.

Stel je dromen niet langer uit. Doe het gewoon! Maak er werk van. Zet vandaag nog je eerste stap!

Vind je het nog lastig; zoek iemand die je al is voorafgegaan en zie en leer van deze persoon als jouw inspiratiebron! Dat helpt je focussen om je doel te bereiken.

Veel succes bij het realiseren van jouw droom of doel!

Vitale groet,

Marielle

 


Een reactie plaatsen