Hoe maak je granola?

 

Het probleem bij krokante muesli vind ik niet alleen dat het vaak zo zoet is, maar ook dat ik het mengsel meestal net niet goed vind. Te weinig fruit, te weinig noten, te weinig zaden. Maak het zelf! Dan wordt jouw PuurGezonde granola precies volgens je eigen smaak en kun je ook volop variëren. En het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

Neem als basis 150 g havermoutvlokken. Meng dit met 150 g gehakte noten (hazelnoten, amandelen, walnoten), 25 g sesamzaad, 25 g lijnzaad en 50 g zonnebloempitten. Verwarm  2 el kokosolie en los hier 4 el honing in op. Schep dit mengsel samen met 1 el kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel. Verwarm de oven voor op 170 °C. Spreid het mengsel uit op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Wel goed in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt. Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen. Meng er dan 200 g gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, stukjes abrikozen, dadels, stukjes vijg) door en eventueel een handje kokosvlokken. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke granola.

Tips

Deze zelfgemaakte granola is 1 maand houdbaar.

Hou je van chocolade bij je ontbijt, meng er dan eens 2 eetlepels gehakte rauwe cacao door.

Ook lekker met vers fruit in plaats van gedroogd fruit. Meng het dan pas vlak voor je het gaat eten.

Bron: Puur Gezond