Gezonde barbecue

De komende dagen is het ideaal barbecueweer! En natuurlijk kan een barbecue ook gezond zijn. Maak er een gezond feestje van met de volgende tips:

  • Rooster mager vlees, zoals kipfilet, biefstuk, rosbief, entrecote, tartaar, rundergehakt of kalkoSchermafbeelding 2016-07-18 om 22.02.37en, varkenshaas en varkensfricandeau
  • Vis is altijd goed. Wat dacht je van een lekker stuk witvis in folie met wat groenten, of vis met de goede vetten, zoals zalm en tonijn.! Ook lekker; gamba’s of coquilles aan een spies!
  • Laat stokbrood met kruidenboter staan
  • Vul flessen water met schijfjes citroen, sinaasappel en komkommer of andere combinaties
  • Neem niet te veel vlees en vis, 5 stukken vlees? Dat neem je normaal ook niet, neem meer groenten.
  • Rooster groenten op de bbq, denk bv aan courgette, paprika, maiskolf, venkel, groene asperges, portobello’s, champignons. Je kunt hier ook sticks van maken.
  • Serveer in plaats van huzarensalade of aardappelsalade een frisse groene salade bij de bbq. Bv. een favoriete salade van mij: veldsla met verse sinaasaasappel, ei en paprika, avocado en een zelfgemaakte sinaasappel/ yoghurtdressing.
  • Laat de kant en klaar sauzen staan en maak zelf een tzatzikisaus op basis van komkommer, yoghurt en knoflook.
  • Maak zelf een gezonde dip zoals: hummus, pesto of salsa
  • Dessert: gegrilde ananas of banaan (in aluminiumfolie)

En geniet ervan!

Heb jij zelf nog een leuke tips/recepten voor de barbecue laat het me weten!

Vitale groet,

Marielle – VitaMens

Vitaliteitscoach/BGN gewichtsconsulent en Integraal masseur in Gorinchem