Bananenbrood met chocolade en walnoten

Heerlijk genieten van een gezond tussendoortje!

Of je nu aan het afvallen bent of niet een gezond tussendoortje is altijd lekker. Door je tussendoortjes te plannen en voor te bereiden, voorkom je dat je misgrijpt of iets ongezonds gaat eten. In het weekend maak ik altijd mijn gezonde tussendoortjes klaar voor de rest van de week.

Dit bananenbrood smaakt net zo lekker als cake, maar heeft geen suiker nodig voor de zoete smaak. De banaan en het gedroogde fruit zorgen voor voldoende zoetheid, en ook het cacaopoeder is een lekkere aanvulling. Door volkorenmeel te gebruiken (ligt naast de bloem in de supermarkt) wordt het brood vezelrijker, en vult een plakje extra goed als gezond tussendoortje. Geniet ervan!

Bananenbrood met chocolade en walnoten

Ingrediënten

– 175gr bloem (gewoon, volkoren of spelt)
– 25gr cacaopoeder (zonder toegevoegde suiker)
– 1,5tl bakpoeder
– snuf zout
– 3 eieren, losgeklopt
– 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
– 25gr dadels ( zonder pit en fijngehakt), rozijnen of ander gedroogd fruit
– 40gr walnoten, grof gehakt
– 25ml (plantaardige) melk (bijvoorbeeld amandelmelk)

fruit-cake-596835__180
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in. Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar. Roer daarna de eieren, geprakte bananen, dadels, walnoten en melk erdoor totdat alles goed gemengd is. Schep dit cakebeslag in het cakeblik. Zet het blik in de oven en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Laat afkoelen op een rek. De cake kun je ingepakt in folie zeker 5 dagen bewaren in de koelkast.

Bron: francescakookt.nl

—–

Chat openen